ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Balkan eCommerce είναι ένα πρότζεκτ συνεργασίας δύο εταιρειών που είναι γνωστές στην αγορά και έχουν εξαιρετική φήμη. Και οι δύο ειδικεύονται σε διαφορετικές δραστηριότητες – υπηρεσίες ταχυμεταφοράς και direct & digital marketing.

Η Mediapost Hit Mail Bulgaria Ltd. είναι εταιρεία επικοινωνίας direct και digital marketing, μέρος του γαλλικού ομίλου La Poste. Από το 2012 η εταιρεία προσφέρει ανάπτυξη διαφημιστικών ιστοσελίδων, διαφήμιση στο διαδίκτυο, Facebook ή Google, και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες online marketing. Το 2015 Mediapost Hit Mail Bulgaria ήταν η μοναδική ψηφιακή εταιρεία επικοινωνίας, καλεσμένη από το Facebook στο διεθνές σεμινάριο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Από το 2016 είναι Google partner για AdWords καμπάνιες.

Η InOut Trade Ltd. προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις υπηρεσιών ταχυμεταφοράς για την επιχείρησή σας. Η εταιρεία πραγματοποιεί αποστολές από και προς όλο τον κόσμο. Το κύριο επίκεντρο της εταιρείας είναι αποστολές μεταξύ Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Ελλάδας. Η InOut Trade Ltd. είναι συνεργάτης με αξιόπιστες εταιρείες μεταφορών και από τις δύο πλευρές του Δούναβη με το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης των πελατών, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και με την καλύτερη ευελιξία εξυπηρέτησης του φυσικού και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εμείς κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για την τοπική προσαρμογή της ιστοσελίδας σας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Βουλγαρικής, Ρουμανικής ή Ελληνικής αγοράς. Σας προσφέρουμε μετάφραση της ιστοσελίδας σας, σας βοηθάμε με τα έγγραφα που χρειάζονται για να ιδρύσετε μια εταιρεία, σας προσφέρουμε υπηρεσίες ταχυμεταφοράς όπως και υπηρεσίες αποθήκευσης για τα προϊόντα σας και σας φέρνουμε πολλούς νέους πελάτες. Εσείς φροντίζετε μόνο για την συντήρηση της ιστοσελίδας και το τροφοδοσία των προϊόντων σας.

Πριν από 4 χρόνια, η InOut συνεργάστηκε με τον ηγέτη των εταιρειών μεταφορών στη Ρουμανία – SA Urgent Cargus (τότε ονομαζόταν μόνο Urgent). Ο σκοπός ήταν να ξεκινήσει μια συνεργασία που θα εξασφάλιζε τους όρους παράδοσης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς, κάτι που δεν ήταν εφικτό πιο πριν. Ακολούθησαν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς για την ανάπτυξη των αγορών στις δύο πλευρές του Δούναβη. Σταδιακά, η εταιρεία έγινε δημοφιλής και τράβηξε την προσοχή των νέων πελατών. Από τις αρχές του 2015 οι συνθήκες της αγοράς απαιτούσαν κάτι περισσότερο από την απλή υπηρεσία μεταφορών.

Μεγάλες ευκαιρίες για την επιχείρηση:
Πολλοί φυσικοί και ηλεκτρονικοί έμποροι από την Βουλγαρία ήθελαν να εισέλθουν στην αγορά της Ρουμανίας που είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή της Βουλγαρίας. Αυτοί οι έμποροι χρειάστηκαν νομικές και λογιστικές συμβουλές, σωστές υπηρεσίες marketing, καλή μετάφραση των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αποθήκες για την διαχείριση παραγγελιών, κτλ. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια ολόκληρη υπηρεσία που να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η πρώτη παρουσίαση της ιδέας Balkan eCommerce, έγινε το προηγούμενο φθινόπωρο, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, οργανωμένη από την InOut, – με τον τίτλο “Romania – Mission Possible”. Σε συνεργασία με το ΒουλγαροΡουμανικό εμπορικό επιμελητήριο και την βιομηχανική αγορά της πόλης Ρούσε, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί επιχειρηματίες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Πάνω από 100 εταιρείες παρακολούθησαν τις διαλέξεις για επιτυχημένες επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ρουμανία, εντελώς δωρεάν.

Πριν την εκδήλωση, δεκάδες εταιρείες είχαν ήδη επωφεληθεί από την υπηρεσία, αλλά αυτή δεν είχε ακόμα όνομα. Η επιχείρηση χρειάστηκε να έχει μαζί, όλη την οργάνωση αλλά και το marketing. Έτσι η επιχείρηση κερδίζει χρόνο και χρήματα στη διαδικασία προώθησης των προϊόντων της στη νέα αγορά.

Πρώτα το πρότζεκτ ονομάστηκε “Ro-Mania”, αλλά υπήρχε κάτι που έλειψε – η υπηρεσία marketing. Αυτή την ζήτημα λύθηκε από το Mediapost Hit Mail Bulgaria – την επιτυχημένη εταιρεία επικοινωνίας Direct και Digital Marketing, μέρος του γαλλικού ομίλου La Poste, με αντιπροσωπευτικά γραφεία στη Γαλλία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στη Πορτογαλία και στο Βιετνάμ. Ο Country Manager του Βουλγαρικού γραφείου – Hristo Radichev – κατάλαβε ότι η Mediapost Hit Mail είναι το μέρος που έλειψε στο “Ro-Mania”. Η εταιρεία έχει μια ομάδα αποδεδειγμένων ειδικών marketing και στις δύο χώρες – Ρουμανία και Βουλγαρία – που γνωρίζουν καλά τις τάσεις και τις συνθήκες λειτουργίας αυτών των αγορών.

Μετά την ενοποιημένη πλήρη υπηρεσία που ξεκίνησε στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, εμφανίστηκε η λογική ερώτηση “Γιατί όχι και στην Ελλάδα;”. Έτσι, η “Ro-Mania” αντικαταστάθηκε από τη “Balkan eCommerce”.