Balkan eCommerce с участие на тазгодишното онлайн събитие Ecommerce Expo Virtual 2021

април 08 2021

В началото на март месец Balkan eCommerce бе сред спонсорите на тазгодишното онлайн събитие Ecommerce Expo Virtual 2021. По време на мащабното онлайн събитие, Христо Радичев (управител на Медияпост Хит Мейл България) и Вихрен Бисет (търговски директор на Инаут Трейд) представиха пред участниците възможностите за международна експанзия чрез Balkan eCommerce – единно решение за онлайн търговци, които искат да разширят своя бизнес в чужбина.

Тазгодишното eCommerce Expo Virtual (съвместно с Technology for Marketing) бе вдъхновено от едно от най-значимите последствия от коронавирус пандемията – преминаването към дигитализация. Всеки аспект от живота ни – от работа до пазаруване, се премести в онлайн пространството. Виртуалното събитие даде ценни наблюдения за това как компаниите приемат и управляват онлайн продажбите, виртуалната комуникация с клиентите и най-вече как изграждат бранда си в дигиталното пространство. В допълнение, #ECE21 се фокусира и върху тенденции като променящите се потребителски навици и предостави насоки за изграждане на постпандемични бизнес стратегии.

Balkan eCommerce участва в събитието на 4 март с актуална презентация в панела Delivery and Fulfillment. По време на сесията Радичев и Бисет разкриха някои от най-добрите начини за решаване на сложния логистичен и фулфилмънт пъзел, с който се борят много компании в електронната търговия.

Темата на презентацията бе „Новият портал за фулфилмънт и доставки към Европейския съюз: едно по-разумно решение“. Около 150 регистрирани участници научиха за огромния капацитет, който може да бъде уникална мрежа от повече от 10 логистични центъра и повече от 20 куриерски компании в Европа. Освен това, те научиха как интегрираното фулфилмънт решение и склад могат да спестят време, да намалят техническите проблеми и да трансформират фиксираните в променливи разходи.

Презентацията хвърли светлина и върху основните предимства при фулфилмънта, като по-голямата гъвкавост, по-лесното управление на стоковите наличности и покриването на повече пазари от една точка. Бяха споменати и предимствата за доставяне, като логистичната независимост и възможността за избор от най-добрите местни куриери.

Balkan eCommerce, заедно с всички панелисти в дискусията и участниците в eCommerce Expo Virtual 2021, успяха да очертаят развитието на електронната търговия в едни от най-несигурните и предизвикателни времена.