Правни консултации

Съобразяване със спецификите на местното законодателство

Спазването на всички законови и данъчни изисквания в нова държава е истинско предизвикателство. В рамките на Европейския съюз, законодателството много често е доста сходно, въпреки че има местни специфики, които регулират и влияят пряко или косвено на бизнеса с електронна търговия (като Директива №18 в България и немския закон за опаковките VerpackV). Ето затова може да Ви потрябва добър юридически или счетоводен консултант. Ние можем да Ви прехвърлим към доверени партньори, с които работим. Така ще знаете, че разговаряте с експерт, а не с някой, който може лесно да провали бизнеса Ви.

Ако внасяте стоки в страната, в която продавате, добра идея е да проверите какви етикети, сертификати и опаковки сте длъжни да осигурите. Ако това са козметика или хранителни добавки например, има определени символи и регистрации в местните институции, които трябва да следвате. Просто ни информирайте от какво имате нужда и ние или ще Ви насочим към експерт, или ще го свършим вместо Вас, ако това попада в обхвата на услугите ни.

Трябва ли да наемате хора още от самото начало?

Да наемете нови служители за новия пазар още в началото не винаги е най-добрата идея. Все още не знаете дали ще се справяте толкова добре, колкото на сегашния пазар, на който продавате. Затова е по-разумно да използвате дистанционни продажби (в ЕС, разбира се) и да изпращате първите поръчки от своята държава, преди да сте сигурни, че имате достатъчно продажби, за да си позволите да плащате за местни служители. Не забравяйте, че в някои държави е много лесно да наемете хора, но също така много трудно да се откажете от работата си с тях, ако те не отговарят на очакванията Ви. Отново силно Ви препоръчваме задълбочена консултация с юрист и счетоводител на местно ниво.

Ако търсите добро юридическо консултиране за следващата държава, с която да разширите бизнеса си, изпратете ни имейл на contact@balkanecommerce.com или се свържете с нас като попълните формата за контакт.